DIJAGNOZA

Medicniske Dijagnoze: besplatan online pristup za preko deset hiljada medicinskih dijagnoza, stanja, zraza, bolesti, itd. na latinskom, engleskom, bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku ************************************************************

Medicinska Dijagnoza

   

  Medicinska Dijagnoza: Datotekin Dijagnoza Rjecnik je priprljemljen u skladu sa ICD-10 kodovima Svjetske Zdravstvene ogranizacije. Datoteka.com vam predstavlja oko deset hiljada dijagnoza i ostalih pojmova na bosanskom, hrvatskom, srpskom, engleskom i latinskome jeziku.

  ICD-10 je Medjunarodna Statisticka Klasifikacija Oboljenja i Povezanih Zdravsvenih problema je system kodiranja bolesti i znakova, simptoma, abnormalnih nalaza, zalbi, socijalnih okolnosti i vannjskih uzroka povreda ili bolesti. Sacinjena je od strane Svjetske Zdravstvene Organizacije (World Health Organization – WHO) i njenu originalnu verziju mozete pogledati na sljedecoj lokaciji: http://www.who.int/classifications/apps/icd/icd10online/

  Informacije prikazane na datoteka.com nisu zamjena za savjet liječnika/doktora ili ostalih stručnih medicinskih lica. Sadržaj predstavljen na datoteka.com nije zamjena za profesionalni medicinski, dijagnozu ili terapiju. Uvijek zatražite savjet doktora ili liječnika ukoliko sumnjate na pojedinu bolest ili stanje. Apsolutno nikada ne zanemarujte savjet liječnika/doktora i ne odgađajte posjet liječniku/doktora ukoliko imate bilo kakve medicinske smetnje. Svi sadržaji koji su objavljeni na datoteka.com služe isključivo i samo u informativne svrhe. Sve informacije o bolestima, medicinskim stanjima su cisto akademske prirode i koristite na vlastitu odgovornost. Pogledajte “Uslove Koristenja” za vise detalja.

   

  Termin koji vas zanima mozete pronaci tako sto cete ispod kliknuti na link sa prvim slovom vasega termina. Takodjer mozete koristiti alatku za pretragu dijagnoza iznad ovog paragrafa.

  A  B  C Č Ć  D DŽ Р E  F  G  H  I  J  K  L LJ  M  N NJ  O  P  R  S Š  T  U  V  Z Ž 


  Hvala na posjeti!